Archívum: 2017-2018. tanév

Elkezdődött a 2017/2018. tanév
A tanévnyitó ünnepséget Bíró Éva intézményvezető-helyettes nyitotta meg, majd a Himnusz eléneklése után Liba Liliána búcsúztatta a nyári szünetet Balogh József: Kedves Vakáció Barátom! című versével. Ezt követően Szabó Zoltán intézményvezető nyitotta meg az új tanévet. A beszéd után az új elsősök produkcióját hallhatták-láthatták az ünnepségen megjelentek. A Kalálka Gyermekközösség jóvoltából ismét ajándékot kaptak az intézmény "újoncai", melyet Simon Edit, a közösség vezetője és Szabó Zoltán adott át. A művészeti iskola is bemutatkozott, Tihor Krisztián néptánctanár bemutatója elkápráztatta az elsősöket is. Végezetül Bíró Éva osztott meg néhány fontos információt a tanévkezdéssel kapcsolatban.
Tanévnyitó 2017

Ünnepi megemlékezés a 13 aradi vértanúról
2017. október 05-én reggel iskolánk aulájában megemlékeztünk a 13 aradi vértanúról. A Székelyné Apáti Rita osztályfőnök által összeállított és az 5.a osztály tolmácsolásában előadott színvonalas műsorról készült fotók megtekinthetők itt .

Felavattuk a verebeket
2017. október 13-án a nyolcadikos diákok által kitalált feladatokat kellett az ötödik évfolyamosoknak megoldaniuk minél ügyesebben, ötletesebben. Az első feladatban egy kép alapján kellett "kipingálni" bekötött szemmel társukat a versenyzőknek. A második körben ismét a bekötött szemek voltak a főszereplők, illetve a kislabdák és az azokat kosárral elfogó tanulóké. A harmadik feladatban a zene volt a főszereplő. Először 3 ismert dallamot kellett felismerniük a leendő verebeknek, majd a karaoke tetőzte a hangulatot. A zsűri munkája idén sem volt egyszerű. Az eredmény. megosztott aranyérem és egy ezüstérem. Végezetül a fogadalomtétellel váltak verebekké az ötödikesek.
Verébavató 2017.

Iskolánkban készül a nyári vízreszállásra a kajak-kenu szakosztály
Megkezdte az alapozást és a felkészülést a Vásárosnamény Sport Egyesület Kajak - Kenu Szakosztálya. Lévai Csaba testnevelő, edző továbbra is várja az érdeklődő 4-5-6-7. osztályos tanulók jelentkezést.
Bővebb információ a Szabadidő menüpontban olvasható!

1956. október 23. - A szabadság napja
Iskolánk 2017. október 20-án, a diákok által előadott műsorral emlékezett meg az '56-os hősökről, a forradalom és szabadságharc kezdetének 61. évfordulójáról.
'56-os emlékműsor

Bolyai matematika csapatverseny megyei díjkiosztó
Október 13-án közel 700 diák dolgozott együtt egy csapatért,egy célért, remélve hogy a tudásukkal, a matematika iránti szeretetükkel a legeredményesebb csapatok között lesznek. Október 25-én évfolyamonként a 6 legeredményesebb csapat jutalmazására került sor. A díjátadó ünnepséget iskolánk művészetis tanárai és tanulói színesítették. A díjakat Szabó Zoltán Intézményvezető és Asztalosné Tajdi Éva Intézményvezető-helyettes adták át. A Bolyai verseny országos szervezői tanári fődíjat ítélnek oda annak a nevelőnek, aki évente több csapatot is felkészít a versenyre illetve kimagasló eredményt is elér a csapata. 2017-ben a Bolyai díj tulajdonosa az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárnője, Hudák Katalin lett.
Iskolánk 7. évfolyamos csapata, a 3 az 1-ben a november 18-án sorrakerülő országos versenyen képviseli megyénket. Iskolánk csapatainak eredményei:
3. évfolyam
3. helyezett Spagetti (Lapos Tibor,Magyar Dávid,Kántor Koppány,Fehér Kristóf) Felkészítő: Bíró Éva
2. helyezett Lili és a 3 fiú (Baráth Lili,Huszti Lóránt,Kajdy Balázs,Szigeti Zsolt) Felkészítő: Bíró Éva
4. évfolyam
5. helyezett Villámszámolók (Simon Jójárt Kevin,Orosz Sándor,Balogh Attila,Szakács Mézia) Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta
4. helyezett Bajos Brigád (Lengyel Péter,Laczkó Boglárka,Voloscsuk Emília,Gecsey Petra) Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta
5. évfolyam
3. helyezett Eszes Emberek Egyesülete (Balázs Borbála ,Gyöngyösi Bence,Kósa Jázmin Réka,Tar Zsombor) Felkészítő: Kondor Éva
7. évfolyam
1. helyezett 3 az 1-ben (Nagy Nándor Botond,Ács Szabó Zsóka,Togyersika Krisztina,Bancsi Bianka) Felkészítő: Székelyné Apáti Rita
8. évfolyam
5. helyezett Hivatásos Kavicsszámolók (Deák Eszter,Kósa Boglárka Lilla,Nagy Edit,Székely Csenge) Felkészítő: Ferenczi Imre
Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítő tanároknak!
Bolyai díjkiosztó 2017.

Pályaorientációs nap 2017
Iskolánkban 2017. október 27-én pályaválasztási napot tartottunk. Több osztálynak sikerült külső helyszínekre is ellátogatni, ahol a szakmákat közvetlen közelről ismerhették meg. Az alsó tagozatosoknál néhány szülő önként vállalta, hogy saját munkáját mutatja be a tantermekben, a felsős diákokhoz pedig középfokú intézmények tanulói, tanárai érkeztek, hogy bemutassák iskolájukat.
Pályaorientációs nap

Műfüves focipályát adtak át iskolánk udvarán
Az MLSZ és városunk helyi képviselő-testületének összefogásával elkészült és átadásra került a műfüves futballpálya. A ceremónián beszédet mondott dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, Filep Sándor polgármester és Kvaka Árpád az MLSZ megyei igazgatója. A kezdőrúgás után a passzolgatásba bekapcsolódott dr. Deák Ferenc járási hivatalvezető, dr. Szilágyi Péter jegyző és Szabó Zoltán intézményvezető. A hideg időjárás ellenére összegyűlt érdeklődőket szatmári táncokkal lepték meg a Bereg Szíve Néptánccsoport tagjai, illetve egy labdazsonglőr bemutató is színesítette az eseményt.
Pályaavató

Első alkalommal került megrendezésre a Bak István emléktorna
Iskolánk volt tanárára, a nemrég elhunyt Bak Istvánra emlékeztünk meg egy műfüves labdarúgó tornán. Intézményünk csapata mellett a Petőfi Sándor Tagintézmény és a Csarodai Herman Ottó Általános Iskola focistái küzdöttek meg a kupáért.
Eredmények:
Petőfi - Herman 4:3
Herman - Eötvös 2:3
Petőfi - Eötvös 4:1
A kupát iskolánk tagintézményének, a Petőfi Sándor iskola diákjainak sikerült elvinnie, míg az Eötvös a második, a Csarodai Herman Ottó Általános Iskola futballistái a harmadik helyen végeztek.
Emléktorna

November - Egyészségmegőrzés
A novemberi hónap az egészségmegőrzésről, az egészséges életmódról szólt. Gyümülcsből és zöldségből készült ételek, mézkóstolás, rajzok-plakátok készültek el szinte minden nap.
November - Egészségmegörzés

Fordított nap
Sok-sok játék, móka és kacagás jellemezte a november 29-én megtartott fordított napot. Az egészségmegörző hónap keretén belüli eseményen ételkülönlegességes is főszerephez jutottak.
Fordított nap

Mézeskalács sütés
Iskolánkban ebben a tanévben már 13 éve hagyomány, hogy az "Adventi készülődés" egyik programja a „Mézeskalács-sütés”. Az alsó tagozatos tanulók az iskola ebédlőjében készítették el a mézeskalácsokat. A kapott masszát nyújtották, szaggatták, díszítették és végül minden osztály 2-2 nagy tepsibe rakta. A szükséges kellékeket /nyújtó, formák, dió, mogyoró / a gyerekek hozták magukkal. Az étkezést biztosító konyha támogatta a rendezvényt, a biztosította a nyersanyagot és összeállította a tésztát. A konyhában a szakácsnők sütötték ki az elkészült "alkotásokat". Ezen a napon az iskola épülete finom illatokkal van tele.
Mézeskalács sütés

Közös gyertyagyújtás a Szeretet ünnepén
Iskolánkban ebben a tanévben is műsorral, közös gyertyagyújtással és énekléssel, valamint ajándékozással köszöntöttük a Karácsonyt.
Eötvös Karácsony 2017

Magyar Kultúra Napja
2018. január 22-én került megrendezésre iskolánk könyvtárában a már hagyományosnak mondható Magyar Kultúra Napi verseny. Csakúgy, mint minden éven, most is a 7. osztályosok legjobb magyarosai vettek részt a versenyen, négy főből álló csapatokkal. A verseny folyamán több típusfeladat megoldásával mérhették össze tudásukat a csapatok. Ilyen feladat volt például egy keresztrejtvény Himnuszunk írójának, Kölcsey Ferencnek az életével kapcsolatban, vagy egy „Szókereső” ahol minél több Hungarikumot kellett megtalálniuk a versenyzőknek meghatározott idő alatt. A verseny végén oklevelek kerültek átadásra, a csapatok megkapták a „Legösszetartóbb”, a „Legtájékozottabb”, a „ Legolvasottabb”, és a „ Legügyesebb” címet. E mellett minden résztvevő versenyzőt külön könyvjelzővel is megjutalmaztunk.
Magyar Kultúra Napja 2018.

Itt a farsang, áll a bál! Alsós farsang 2018. 02. 08.
Az 1-4. évfolyam farsangolt az iskola aulájában. A mulatságot az iskola mazsorett csoportja nyitotta meg, majd bemutatták tánctudásukat a végzősök is, akik csodálatos keringővel lepték meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezek után érkezett meg a bál hercege és hercegnője, akik előtt végigvonultak a jelzmezesek. A napot jó hangulatú diszkó és tombolasorsolás zárta.
Alsós farsang 2018.

Itt a farsang, áll a bál! Felsős farsang 2018. 02. 09.
Ezen a délutánon az 5-8. évfolyam töltötte meg az iskola auláját. A felvezetőben a farsang eredetét, a farsangi szokásokat ismerhettük meg, majd a mulatságra való hivogató került "kidobolásra". A mazsorett csoport bemutatóját az ötödikesek jelmezes műsora követte, miközben bevonult a bál hercege és hercegnője is. A végzősöktől - több hetes felkészülés után - angol keringőt láthattunk, majd a szokásos tanár-diák, diák-szülő keringővel folytatódott a program.
Felsős farsang 2018.

Zrínyi\Gordiusz Országos Matematika verseny megyei díjkiosztó
Iskolánk nevelői, dolgozói kitartóan, immár 27 éve szervezői, lebonyolítói a Zrínyi/Gordiusz Országos Matematika verseny megyei fordulójának. A verseny napján – február 16-án - nevelőink 4 helyszínen, Nyíregyházán (Krúdy Gimnázium; Bem József Általános Iskola) Kisvárdán (Bessenyei György Gimnázium) és városunkban az Eötvös Iskolában fogadták a közel 1800 versenyzőt. Országosan közel 56000 mérték össze tudásukat a 2 – 12. évfolyamig. Március 2-án az ünnepélyes eredményhirdetésre került sor. Közel 250 tanulót és felkészítő pedagógust jutalmaztunk.
A legeredményesebb tanulóink:
2. hely Varga Dániel 2. o. /Felkészítő: Varga Katalin/
4. hely Orosz Sándor Zoltán 4. o. /Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta/
5. hely Balogh Attila 4. o. /Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta/ Togyeriska Krisztina 7. o. /Felkészítő: Székelyné Apáti Rita/
6. hely Kajdy Balázs 3. o. /Felkészítő: Bíró Éva/
7. hely Herczku Julianna 3. o. /Felkészítő: Bíró Éva/
9. hely Kántor Koppány János 3. o. /Felkészítő: Bíró Éva/ Simon-Jójárt Kevin 4. o. /Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta/
11. hely Dér Bence 2. o. /Felkészítő: Varga Katalin/
12. hely Nagy Edit 8. o. /Felkészítő: Ferenczi Imre/ Luka Lili Jázmin 2. o. /Felkészítő: Koncz Csabáné/
13. hely Ács Szabó Zsóka 7. o. /Felkészítő: Székelyné Apáti Rita/ Illés Dóra Kata 10.o. /Felkészítő: Kajdyné Szerényi Zita/
14. hely Simon- Jójárt Márk 2. o. /Felkészítő: Varga Katalin/ 15. hely Csíkos Noel Zsolt 7. o. /Felkészítő: Székelyné Apáti Rita/

Évfolyamonként a legeredményesebb 3 tanuló pontszámát összesítve kapjuk meg a csapatverseny eredményét. Iskolánk négy évfolyamán sikerült második helyezést elérnünk.
2. évfolyam: Varga Dániel, Dér Bence, Luka Lili Jázmin /Felkészítők: Varga Katalin – Koncz Csabáné/
3. évfolyam: Kajdy Balázs, Herczku Julianna, Kántor Koppány János /Felkészítő: Bíró Éva/
4. évfolyam: Orosz Sándor Zoltán, Balogh Attila, Simon- Jójárt Kevin /Felkészítő: Nagyné Szabó Henrietta/
7. évfolyam: Toregyiska Krisztina, Ács- Szabó Zsóka, Csíkos Noel Zsolt /Felkészítő: Székelyné Apáti Rita/

Az iskolák közötti megmérettetésben – 63 intézmény közül – a 3. helyen végeztünk. A Matematikában Tehetséges Tanulókért Alapítvány 3 nevelőnket elismerésben részesítette: Nagyné Szabó Henrietta, Varga Katalin, Bíró Éva.
Kecskeméten az országos döntőben 23 tanuló képviseli megyénket, ebből 2 diák iskolánk tanulója: Varga Dániel és Orosz Sándor Zoltán. A díjátadó ünnepséget iskolánk mazsorett csoportjának, az énekkarnak műsora színesítette. Táncosaink Moldvai és Kalotaszegi táncot mutattak be, és Danku Dániel szóló táncát láthattuk.
Díjkiosztó 2018.

A forradalom kitörésének 170. évfordulója
Iskolánk is megemlékezett az 1848. március 15-i eseményekről.
Emlékműsor képekben

Lezárult az Eötvös Hét
A 205 éve született nagy ember, báró Eötvös József életútjára és munkásságára emlékeztünk a magunk módján a róla elnevezett iskolában, a róla elnevezett névadóhéten. 27 éve viseli intézményünk a költő és politikus nevét, és azóta állítunk emléket nagyságának minden tavasszal, majd több, mint 20 évvel ezelőtt úgy gondoltuk, névadóhét keretében tisztelgünk az egykori kultuszminiszter törekvései és szellemisége előtt. Tartalmas hét áll mögöttünk, melynek napjaiba belefért a mindennapi munkánk mellett a főhajtás, a tiszteletadás, a jó hangulat, a tehetség és képesség kibontakoztatása, a segítőkészség és az alkalomhoz illő fegyelem.
Iskolánkban 12. éve hagyomány, hogy minden tanévben a körzeti iskolák alsó tagozatos tanulóinak Az Eötvös-hét keretében körzeti rajzversenyt szervezünk. Idén „KERÉKPÁROZNI JÓ!” volt a verseny témája.
Az Eötvös Hét második napján Asztalosné Tajdi Éva intézményvezető- helyettes értékelte az iskolai tanulmányi versenyeken eredményesen szerepelt tanulókat.
Évről-évre kedvelt az ifjú tollforgatók találkozója, van, sokan közületek többször is megfordultak már nálunk. A március 7-i Teaházban a zsűri a 23 lelkes firkász (költőpalánta) csapat írása közül 8 + 1 alkotást javasolt jutalmazásra.
Jutalomban részesültek:
„Petőfi Juniorok” – A 3. c osztályból Balázs Blanka, Fehér Kristóf, Gyöngyösi Dávid és Olivera Cersosimo Aleandro
„Zabatime” – A 4. a osztályból Deák Dorka, Gecsey Petra, Kiss Dóra, Szűcs Benedek
„Rágcsálók” – A 4. d osztályból Faragó Kitti, Laczkó Boglárka, Tóth Vivien, Varga Sára
„Szőkék” – Az 5. b osztályból Balázs Borbála, Kelemen Nóra, Szőke Boglárka, Tar Zsombor
„Trabantok” – A 6. d osztályból Balogh Brigitta, Lengyel Henrietta, Siti Zsanett, Tamás Míra
„Teafejű szervezők” – A 7. c osztályból Balázs László, Fábián Balázs, Király Lilla, Togyeriska Krisztina
„Kelekótya banda” – A 7. d osztályból Borbás Petra, Gulyás Lili, Losonczi Vivien Vanda, Nagy Nándor Botond
„Bolond négyes” – A 8. a osztályból Fórizs Kíra, Kósa Boglárka, Orosz Júlia, Tejfel Sándor
„Toll Ászok” – A 8. b osztályból Gáspár Zsanett, Kiss Gréta, László Noa Kiara, Nagy Edit

A Diákönkormányzat Egészségmegőrző- és Környezetvédő Bizottsága irányításával immár negyedik éve szerveztük meg a „Zöld kertészek délutánját”. A mostani alkalommal rekord mennyiségű virágcserépbe ültettünk zöld növényeket a lelkes kiskertészek segítségével és közel hetven cserép virággal bővíthettük az iskolai zöldnövényzetet.

A névadóhét negyedik napján az immár hagyománnyá vált történelmi kalandtúránk most „A magyar hajnalhasadás” címet kapta, tisztelegve a 170 évvel ezelőtti események történelemformáló, kiemelkedő szereplőinek. A megfigyelőképesség fejlesztésére, a kódfejtésre, a tájékozottság és a kreativitás feltérképezésére irányuló feladatok az érdeklődők agytekervényeit próbára tette.
A feladatok összesítése után kialakult eredmények:
5-6. évfolyam:
I. 5. b osztály csapata
II. 6. a osztály csapata
III. 6. c osztály csapata
7-8. évfolyam:
I. 8. b és a 8. c osztályok csapatai
II. 7. c osztály csapata
III. 7. d osztály csapata
A leggyorsabb csapat:
5-6. évfolyam: 5. c osztály
7-8. évfolyam: 8. c osztály
A legtájékozottabb csapat:
5-6. évfolyam: 5. b osztály
7-8. évfolyam: 7. c osztály
A legkreatívabb csapat, a kreatív műhelyben készült munkák alapján:
5-6. osztály: 6. d osztály
7-8. osztály: 8. b osztály
Eötvös Hét 2018.

Iskolánk könyvtára pályázat útján bővült
2018 év elején az Országos Pedagógiai Múzeum és Könyvtár pályázatot hirdetett meg az iskolai könyvtárak részére. Ennek a pályázatnak a segítségével a pedagógiai munkát végző intézmények önerő hozzájárulása nélkül tehettek szert ajándék könyvcsomagra és ezáltal fejleszthették és megújíthatták iskolai könyvtáruk állományát.
A pályázatnál sorsolás útján választották ki a győztes, mintegy 35 intézményt az ország minden pontjáról, közöttük iskolánkat is. A nyertes könyvcsomag diákok számára érdekes és izgalmas meséket és ifjúsági irodalmat, míg a pedagógus kollégák részére igényes szakfolyóiratokat tartalmaznak.
A könyvcsomag átvételére és nyilvántartásba vételére már sor került és minden könyv és folyóirat már március végétől helyben olvasható vagy kölcsönözhető intézményünk könyvtárában.
A könyvek, folyóiratok listája megtekinthető itt.

A víz világnapja
A víz világnapja egy évente ismétlődő esemény, melyet 1993 óta minden év március 22-én tartanak meg. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janieróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése.
A Víz világnapja

A Föld napja
A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.
Az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot (Föld Napja Hálózat). Azóta az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne. A következő jelentős esemény a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása volt 1989-ben Kaliforniában, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját az egész világon. 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban a Google egy-egy animált logóval emlékeztetett a Föld Napjára, amihez 2018-ban egy animált videoüzenet is tartozott, amin Jane Goodall beszél. 2018 kiemelt témája a „műanyagmentes világ”.
Föld napja

Madarak és Fák Napja
A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint százéves. Megszervezésének közvetlen előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját. Az esemény iskolai keretek közé az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által 26.120/1906 számon kiadott rendelet által került, melynek értelmében az elemi népiskolákban minden év májusában vagy júniusában kellett “természetvédő” és “erkölcsnemesítő” szellemben méltatni a Madarak és Fák Napját. (Forrás: Wikipédia)
Ebből az alkalomból iskolánk tanulói egésznapos rendezvényen vettek részt, melyek között szerepelt vetélkedő, különböző helyszíneken történő feladatmegoldás, filmnézés.
Madarak és Fák Napja 1-4. évfolyam
Madarak és Fák Napja 5-8. évfolyam

A Magyar Vöröskereszt Elnöke díszoklevélben köszönte meg iskolánknak eddigi tevékenységét, segítő munkáját.

Megyei döntő iskolánkban
Iskolánk adott otthont a 47. Országos Elsősegélynyújtó és a 23. Csecsemő- és Kisdedgondozási verseny megyei fordulójának 2018. május 11-én.
Mindkét versenyen az elméleti tudás mellett a gyakorlati feladatok megoldásában is számot kellett adniuk a versenyzőknek. Előbbit totó formájában, utóbbit beállított baleseti helyszíneken értékelte a versenybizottság.
Az Elsősegélynyújtó versenyen az alábbi csapatok képviselhetik megyénket az országos fordulón:
Gyermek kategóriában: A Nyírgyulaji Kossuth Lajos Általános Iskola csapata
Ifjúsági kategóriában: A Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és dr. Béres József Kollégiumának csapata
Felnőtt kategóriában: Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Sürgősségi és Oxiológiai Tanszék csapata.
A Csecsemőgondozási versenyen az alábbi csapatok képviselhetik megyénket az országos fordulón:
Gyermek kategóriában: A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Csapata
Ifjúsági kategóriában: A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma csapata.
Elsősegélynyújtó
Csecsemő- és Kisdedgondozó

Művészetis néptánc gála
Az Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai adtak számot tudásukról 2018. május 17-én. A Tihor Krisztián tanár úr vezette osztályok ezen a napon háromszor is bemutatták produkciójukat, délelőtt az 1-4. és 5-8. évfolyam, míg este 6 órától a hozzátartozók, ismerősök, érdeklődők láthatták a fergeteges műsort. A Bereg Szíve Néptánc Együttes mellett iskolánk volt diákjai is csatlakoztak a gálához.

Nemzeti Összetartozás Napja
A magyar nemzetgyűlés 1920. november 15-én ratifikálta és 1921. július 26-án, a XXXIII. törvénycikkel hirdette ki a trianoni szerződést, amely kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra. Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét.
Nemzeti Összetartozás Napja

Cimbora Gyermekközösség évzáró
Megtartotta évzáró és évértékelő rendezvényét a Cimbora Gyermekközösség. Simon Edit Ildikó, a közösség vezetője az egyéni és csapat eredmények alapján díjakat adott át a rendezvényen, melyet az első osztályosok fogadalomtétele követett.
Cimbora évzáró

Különleges jutalom a kimagasló versenyeredményekért
Iskolánkban hagyomány, hogy a pedagógusok saját műsor előadásával és csekély ajándékkal jutalmazzák meg azokat a diákokat, akik a tanév során kimagasló versenyeredményeket értek el (megyei 1-5. és országos 1-10. helyezettek). Így történt ez 2018.június 06-án is. Intézményünk vezetőjének köszöntője után dalok, zeneszámok, próza hangoztak el. A műsort színesítette néptánc és egy különleges produkció a vitkai tagintézmény tanulóinak előadásában.
Jutalom előadás

Vérebavató 2018
A tanév eleji verébavatón a 8. évfolyamos osztályok "leckéztették" meg az ötödikeseket. 2018. június 08-án eljött a visszavágás ideje. A nyolcadikos vérebeknek felavatásuk előtt több feladatot is kellett teljesíteniük, melyeket természetesen az 5. évfolyam állított össze. A Tanár-Diák zsűri először az átalakulást pontozta, amikor is a lányok fiúként, a fiúk lányként vonultak fel. Az ezt követő csontátadó verseny csak látszólag volt egyszerű, a versenyzők azonban ügyesen oldották meg a feladatot. a 3. feladatban az osztályfőnökök is szerepet kaptak a póló-átadó játékban. Utoljára kvíz kérdések következtek, melynek eredményei nagyon gyengék lettek. Ideje újraszámolni például a lépcsők számát az iskolában! A fogadalomtétel természetesen fizikai erőpróbát is jelentett a szöveg elmondása mellett.
Vérebavató

Alapfokú Művészeti Iskola évzáró
Megtartotta tanévzáró ünnepségét az Alapfokú Művészeti Iskola. Az eseményen a búcsúzó nyolcadikosok léptek fel, akik önállóan, vagy tanárukkal közös zenéléssel örvendeztették meg a közönséget. A kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulók könyvjutalmat vehettek át. A tanévzáró végén került sor a bizonyítványosztásra.
A.M.I. tanévzáró

Műsorral búcsúztak végzőseinek
Iskolánkban már évek óta hogyomány, hogy a búcsúzó nyolcadikosok egy rendhagyó szerenáddal köszönnek el tanáraiktól. 2018. június 07-én sem volt ez másképp.
A bevonulást követően szavalatok hangzottak el a színpadon: videó1
5 szívhez szóló dal is felcsendült: videó2
Meglepetésként emlékképek kerültek kivetítésre, melyek a diákok itt töltött utóbbi nyolc évéből lettek kiválasztva: videó3
A végzősökhöz és tanáraikhoz a szülők nevében Libáné Most Andrea szólt, majd a pedagógusok adtak át ajándékokat a szerenádozóknak: videó4
Az intézmény vezetője, Szabó Zoltán útravalót is nyújtott beszédében: videó5

Ballagás 2018.
Utoljára szólalt meg az iskola csengője a nyolcadikosok számára 2018. június 16-án.
A bevonulást követően Asztalosné Tajdi Éva intézményvezető-helyettes nyitotta meg röviden a ballagást, majd a jelenlévők közösen énekelték el a Himnuszt.

Szabó Zoltán Intézményvezető ünnepi köszöntője:

Hetedik és nyolcadik évfolyamos diákok beszéde:

Búcsúdal, Zászlóátadás, Kupák átadása:

Könyvjutalmak átadása:

Pedagógusok jutalmazása, Szózat:

Ballagási menet, Közös éneklés: